četrtek, 1. september 2011

Strokovna ekskurzija Društva študentov informatike 2012

Strokovna ekskurzija po zahodni obali Združenih držav Amerike, ki se je ob zaključku študija udeležijo študenti informatike Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, je postala že vsakoletna tradicija.

Tudi letos se bo skupina študentov odpravila na ekskurzijo, katere cilj je vzpostaviti stik s svetovno znanimi podjetji in univerzami ter tako spoznati njihov način delovanja. Pri tem študenti dobimo pomembna nova znanja in izkušnje, ki nam bodo koristila ob zaposlitvi doma ali v tujini.

Naša pot se bo začela v aprilu 2012 in bo trajala približno šest tednov. Srečali se bomo s predstavniki vodilnih računalniških podjetij in njihovih razvojnih centrov. Intel, Microsoft, IBM, Google, Oracle in HP so nekatera od podjetij, ki jih bomo obiskali in sodijo v sam vrh računalniške industrije ter narekujejo smernice razvoja informacijske tehnologije. Ogledali si bomo tudi nekaj svetovno znanih univerz, kjer se bomo seznanili z načinom študija in se udeležili predavanj svetovno znanih predavateljev.

Ob vrnitvi domov bomo svoje izkušnje s strokovne ekskurzije delili s slovenskimi študenti in podjetji. Poleg tega je ekskurzija tudi odlična priložnost za promocijo slovenskih tehnoloških podjetij in Slovenije v ZDA, v domačem okolju pa pripomore k tesnejšemu sodelovanju med podjetji in fakulteto.

Vabimo vas, da spremljate naše potovanje na blogu, ki ga trenutno berete. Tu bodo objavljene vse novice o naši ekskurziji ter prispevki med samim potovanjem. Na tej strani si lahko tudi ogledate predstavitve udeležencev in preberete našo ponudbo za sponzorje.

Društvo študentov informatike