četrtek, 31. maj 2012

San Diego

Po nekaj dneh v Los Angelesu se je naša skupina razdelila na 2 dela. Prva skupina se odpravila na Havaje, druga pa je si je v tem času ogledala  San Diego, Chicago in Boston.

Z vlakom smo se odpravili iz Los Angelesa in po 3 urni vožnji prispeli v San Diego.  San Diego se nahaja samo 20 km od mehiške meje in je s približno 1300000 prebivalci drugo največje mesto v zvezni državi Kalifornija in 8 največje v ZDA.  Zaradi izjemnega vremena (več kot 200 dni letno s temperaturami nad 20 stopinj Celzija) in peščenih plaž velja za mesto, ki ponuja enega izmed najboljših pogojev za življenje v ZDA. Zato je San Diego prejel tudi nadimek America`s finest city.

V bližini središča mesta se razteza Balboa park v katerem je kar 15 muzejev in je glavno zbirališče prebivalcev San Diega.
V Balboa parku se nahaja tudi San Diego ZOO, ki velja za enega izmed najboljših živalskih vrtov na svetu.  Živalski vrt je ogromen, saj nudi dom več kot 4000 živalim, tako da smo za ogled vzeli cel dan. Njegovi najslavnejši prebivalci pa so orjaške pande.

Obiskali smo tudi staro mesto, ki je zavarovano območje s stavbami in muzeji, ki so bile zgrajene med leti 1820 in 1870 in ponujajo vpogled v življenje prebivalcev San Diega ob koncu 19. stoletja. 
Ena najbolj poznanih in  najbolj prestižnih plaž v bližini San Diega je plaža Coronado. Zadnje jutro v San Diego pa smo namenili obisku letalonosilke USS Midway , ki je letalonosilka z najdaljšim stažem delovanja v ameriški vojni. Bila je bila aktivna kar 47 let (20. marca 1945 - 11. april 1992) in je sodelovala v operacijah v Vietnamu in v operaciji Puščavska nevihta. Po upokojitvi je bila preurejena v muzej.