petek, 27. april 2012

26. in 27. dan: Zabaviščna parka

Po prvi noči v Los Angelesu smo odšli v zabaviščni park Six Flags Magic Mountain,  ki je od mesta oddaljen slabih 40km. Le ta ima več kot 13 vlakcev smrti, ki vam zagotovo ne bodo popravili centra za ravnotežje in ravno hojo. Kot primer naj navedem najnovejši X2, kjer se vožnja začne na hrbtu in vzvratno, nato pa vas vrti naprej in nazaj okoli bokov.Video:Vrste so bile kratke - mi pa nasmejani:


Utrinek iz začetka vlakca smrti imenovanega Tatsu:


Pa še Green Lantern:


Ostale vratolomne, vodne naprave, vrtiljaki, električni avtki, plezalne stene in zelo velika gugalnica so nam v tem primeru služile le za oddih med divjimi vožnjami . Kot pravi zabave željni študentje smo obiskali vsa adrenalinska igrala in jih po potrebi večkrat "testirali". Če zabaviščni park primerjamo z nam bolj domačim Gardalandom, lahko povemo da Six Flags ponuja za manjšo ceno več zabave in atrakcij ter manjše vrste. Anonimni član je našega društva je park ocenil z "Odlično!".

Naslednji dan je del skupine preživeli v tematskem parku Univeral Studios, ki je namenjen bolj družinam z mlajšimi otroci. Na turističnem vlakcu, ki nas je popeljal skozi snemalna prizorišča, smo lahko iz prve roke videli, kako se ustvari hudournik, kako se eno prizorišče lahko z majhnimi spremembami uporabi v več filmih (za italijanska, nemška, francoska mesta), velika zelena platna na prostem in prizorišče kjer imajo pravo letalo, uničeno, za snemanje prizorov z letalskimi nesrečami. Kot študentje računalništva smo bili najbolj navdušeni na 360° 3D animacijami.
Park poleg turističnega izleta ponuja tudi par vlakcev smrti (v temah filmov Mumija, Jurassic Park, Simpsonovi, Transformerji ), izobraževalne dogodke o posebnih efektih v filmih, hišo strahov, predstavitvi iz filmov Waterworld in Terminator in še mnogo drugega.
Tematski park priporočamo, vsem ki se boste kdaj nahajali v bližini Los Angelesa.

Drugi del skupine pa si je ogledal Warner Bros Studios in prav tako spoznal in videl prizorišča in pripomočke iz znanih filmov in serij kot so Batman, Friends, Duke of Hazzard, ...

Pred večerom smo si ogledali še znamenit Hollywoodov Walk of Fame, kjer se nahajajo imena vseh znanih filmskih igralcev, režiserjev, glasbenih skupin, glasbenikov, ...